Kailių žaliavos paruošimas

1. Prieš ruošiant kailį, odos pusėje stenkitės palikti kuo mažiau riebalų/mėsos, neįpjauti kailio ir nepadaryti skylių.

2. Nuluptą/nudirtą kailį – palikite atvėsti.

3. Kailį ištieskite/išlyginkite, kad kailio kraštai nebūtų užsilenkę.

4. Išdruskuokite kailį iš odos pusės. Druską labai gerai įtrinkite į odą ir palikite. Druskos reikia tiek – kiek sveria pats kailis.

5. Kailį laikykite šaltoje/vėsioje patalpoje po stogu. Venkite tiesioginių saulės spindulių, lietaus, sniego.

6. Išdruskuotas kailis turi būti ištiestas, nesuvyniotas.

7. Jei turite didesnį kailių kiekį, kailius galite sluoksniuoti, dedant vieną ant kito ( plaukas apačioje, oda viršuje).

8. Svarbu, kad kailis kvėpuotų ir nebūtų laikomas uždarame maiše/talpoje.

9. Kailius laikant ilgesnį laiką, ištirpusią druską/skystį nupilkite ir išdruskuokite kailį iš naujo.

10. Prieš atvežant kailius išdirbimui, nukratykite seną druską, sudėkite į talpą/maišą ir atvežkite.

11. Nuluptus/nudirtus kailius, išdirbimui rekomenduojame atvežti kuo greičiau, neprarandant kailio žaliavos konservacijos savybių.

Išdirbame naminių gyvūnų kailius:

Avis/ožka/alpaka, galvijai: karvės/jaučiai, veršiai/veršeliai, triušiai.

Išdirbame medžioklinių žvėrelių kailius:

Briedis, elnias, stirna, lapė, usūrinis šuo, barsukas, bebras, audinė, šeškas, kiaunė, ondatra, zuikis.

Išdirbame egzotinių žvėrių kailius